Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Les millors patates d’Olot – amb recepta inclosa!

Sense oblidar-nos dels embotits, segurament les patates d’Olot són el plat més típic d’Olot i de la comarca. Originàries l’any 1943 al Restaurant la Deu, a dia d’avui ja les podeu gaudir a gairebé tots els restaurants d’Olot!!!

Són conegudes com les patates d’Olot, patates farcides de carn, les patates de la Deu i les patates d’en Brecha. Són típiques d’Olot, són delicioses i cruixents, mooolt cruixents.

Sabeu que la creació d’aquest plat va ser per la petició d’un alcalde d’Olot? Volia sorprendre al president de la Diputació de Girona, Pere Brecha, i va demanar al Restaurant la Deu que cuinessin un plat únic i sorprenent per l’ocasió. I… ho van ben aconseguir!

A continuació, descobreix la recepta de les patates d’Olot de La Deu, els mateixos creadors de la recepta, un plat tradicional amb què sorprendràs a tota la família:

PATATES DE LA DEU –  RESTAURANT LA DEU

LA RECEPTA DE LES AUTÈNTIQUES PATATES D'OLOT

INGREDIENTS PRINCIPALS PER 4 PERSONES

Pel Restaurant la Deu, els inventors i creadors de les patates de la Deu d’Olot, el producte és un dels secrets d’aquest plat gustós, cruixent i deliciós:

  • 400g Carn de vedella de qualitat.
  • 4 o 5 patates mitjanes de la varietat del Kennebec
  • 1 ceba mitjana
  • 1 tomàquet
  • Una mica de vi i de conyac, al gust
  • 1/2 l de caldo del bo

COM FER EL FARCIT

  • Talleu la carn a daus i daurar-la.
  • Un cop daurada, afegiu-hi la ceba, un raig de conyac i un altre de vi.
  • Un cop evaporat tot l’alcohol, ratlleu-hi la tomata i 10 min després, afegiu-hi un caldo ben bo, d’aquells que es fa a foc lent.
  • Quan hagi reduït, aproximadament una horeta després, retireu-ho del foc i tritureu-ho.
  • Un cop fred, deixeu-ho reposar a la nevera durant tot un dia!

PREPARAR LES PATATES

  • Talleu la patata amb mandolina.
  • Fregiu les làmines de patata, una a una, fins que agafin color. Però, ull,  que no estiguin daurades!!! En aquest punt, retireu-les. Estaran al punt per moldejar i començar a elaborar les autèntiques patates de la Deu d’Olot!

DONAR FORMA A LES PATATES DE LA DEU D’OLOT

  • Agafeu el farcit i poseu-lo sobre una làmina de patata fregida.
  • Tapeu-la amb una altra làmina de patata fregista.
  • Amb els dit, aixefeu les vores, i celleu-ho amb ou.

CUINAR-LES

  • Doneu-los un toc de fregidora i les tindreu a punt per menjar!

RESTAURANT LES PEDRETES

i les seves patates d'Olot

Al restaurant les Pedretes d’Olot hi podreu menjar unes patates farcides casolanes delicioses. El seu consell, per si us atreviu a fer-les a casa, per quan aneu a coure-les és que les fregiu nomès amb clara d’ou. Així la patata no us quedarà tant oliosa i serà més cruixent.

RESTAURANT LA QUINTA JUSTA

i les seves patates d'Olot

Segons el Restaurant la Quinta Justa, les patates d’Olot són la recepta més popular de la comarca.! Agrada des dels més menuts als més grans, és ideal per a començar un bon àpat o per gaudir-les com a protagonistes en qualsevol moment de l’any.

La recepta que podreu degustar al seu restaurant es basa en un bon rostit català amb carn de vedella, porc i pollastre.

RESTAURANT LA MOIXINA

i les seves patates d'Olot

A la carta del Restaurant la Moixina no hi falten tampoc les seves patates d’Olot, fetes a casa!

Us aconsellen acompanyar-les de verdures a la brasa, rúcula i canonges o un cremós de moniato amb foie i poma cuita.

Share Post