Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

On aparquem per recórrer Olot a peu?

Les persones que viuen a grans ciutats sovint opinen que els de “poble” utilitzem el cotxe més del necessari… i probablement tenen raó. No obstant això, per aquells que en moltes ocasions prescindim de la bicicleta i la TEISA i escollim el vehicle propi, avui us ajudem a trobar l’opció ideal d’aparcament segons l’objectiu que tingueu.

Avui us ajudem a trobar l’opció ideal d’aparcament segons l’objectiu que tingueu.

I per a cada objectiu hi ha l’aparcament ideal. Una acció tan quotidiana i pràctica, també es pot convertir en un art!

Una de les primeres coses que hem de tenir en compte és el temps que necessitem i la urgència que tenim. Cal recordar que algunes botigues del centre disposen de vals d’aparcament gratuïts durant una hora si s’hi fa una compra d’un mínim valor.

Anem a fer un cop d’ull a totes les opcions…

Comencem pels que tenen més pressa

Com que els que tenen molta pressa llegiran ràpid, més val que els donem la informació de seguida 😉

Per fer un encàrrec en temps rècord, us aconsellem que utilitzeu un aparcament de pagament. Com a opcions teniu el Pàrquing Mercat Olot, el Pàrquing Centre Olot, ubicat al passeig Bisbe Guillamet o “Firalet” , el Pàrquing plaça Major ubicat al carrer Bisbe Lorenzana (sota l’estació de busos) o bé el Pàrquing de la Plaça Catalunya.

Cadascun té les seves característiques i sinergies amb establiments comercials propers: els podeu consultar a les seves webs i xarxes socials.

Blau, blau és el lloc on aparco…

La zona blava és el lloc on aparquem quan sabem que hem de fer un encàrrec ràpid o no volem perdre temps buscant un aparcament gratuït. Al voltant del centre hi ha moltes places d’aparcament que podem pagar a través de les màquines expenedores de tiquets ubicades als carrers o bé a través de l’aplicació Aparcare disponible per Android o bé per iOS.

L’avantatge de gestionar el tiquet d’aparcament de forma digital és que quan s’acaba el temps, el podem renovar des del telèfon i no hem de tornar al cotxe. I certament això alleugereix aquesta relació controvertida que tots tenim amb la zona blava. Cal també donar el reconeixement merescut a aquells “sprints” que tots hem fet quan de lluny veiem l’uniforme fluorescent de l’equip de revisores quan s’acosten al nostre cotxe 🙂

I finalment, pels qui aparquen per anar a la feina, per passar la tarda a la ciutat, per passejar, perquè viuen fora de la ciutat, per anar a comprar sense presses, per anar a classe o per fer ús de qualsevol dels serveis que la ciutat ofereix… us donem uns quants trucs infal·libles:

  • Si heu de triar una hora al matí per aparcar el cotxe per tot el dia, intenteu fer-ho abans de les 8:30 o després de les 9:15 per aprofitar els espais que s’alliberen després del moment d’entrada a les escoles del centre.
  • La franja que queda entre el riu Fluvià i l’avinguda Sant Jordi és un molt bon lloc per aparcar de forma gratuïta, a només 5 minuts caminant del centre!
  • Al barri del morrot i als carrers prop de l’IME (Institut Municipal d’Educació) hi ha moltes places d’aparcament gratuït.
  • Finalment, als carrers del voltant del passeig de Barcelona sovint també es pot aparcar fàcilment i de forma gratuïta i a més, podem fer un bonic passeig fins al centre.

Com a última opció, podem aparcar a qualsevol de les entrades de la ciutat (que queden un pèl més lluny) i en lloc de caminar, despleguem les nostres ganes de fer salut i ser sostenibles, així com la bicicleta que portem al maleter i gaudim d’Olot a pedalades, mentre notem l’aire que passa i ens fixem en els detalls.

Cada vegada hi ha més zones amb bici-carril i segur que creixeran en els propers anys. Així doncs, val la pena valorar aquesta opció!

Share Post